Data: 2012-12-20 12:38:57
Temat: Re: Do "paprykarzy" :-)
Od: "JBP" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:cmepki1t1pmu$.34k6agr2rcew$.dlg@40tude.net...
>
> http://kucharz.wieszjak.pl/konserwowanie/310221,Mary
nowana-papryka-nadziewana-serem-owczym.html
>
> Ostatnio zajadam się kupnym produktem, moje późne odkrycie - a tu proszę,
> prościzna do zrobienia w sezonie, jeno przygotowac sobie zaplecze
> surowcowe,
>
> Ciekawe, jak długo taki przetwór da się przechować w ciągu zimy - ktoś
> robił?
Do następnego lata, o ile wcześniej nie zjesz ;)
Ser owczy można też zastąpić serkiem fromage.
Zamiast zalewy octowej można zastosować delikatną oliwę lub łagodny olej (wg
uznania i własnego smaku) - w tym wypadku używamy wcześniej marynowanej
papryki.
Pozdrawiam,
JBP
|