Data: 2012-12-20 20:49:31
Temat: Re: Do "paprykarzy" :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 20 Dec 2012 13:38:57 +0100, JBP napisał(a):
> Do następnego lata, o ile wcześniej nie zjesz ;)
No to super :-)
> Ser owczy można też zastąpić serkiem fromage.
> Zamiast zalewy octowej można zastosować delikatną oliwę lub łagodny olej (wg
> uznania i własnego smaku) - w tym wypadku używamy wcześniej marynowanej
> papryki.
Dokładnie taki mam zamiar. Sam przepis upewnił mnie tylko, że z tym serem
można paprykę zapasteryzować - bądź co bądż ser to białko i miałam obawy...
Już zanim znalazłam przepis, "wydedukowałam" organoleptycznie, ze ta
papryczka wcześniej musiała być właśnie zamarynowana, potem napełniona
serkiem i dopiero wtedy zalana oliwą. No i nawet wymyśliłam, że w razie
"nieprzechowalności" sera zapasteryzuję papryczkę w zalewie octowej samą,
bez nadzionka, a np dzień przed użyciem nadzieję i wymienię zalewę na oliwę
:-)
--
XL
|