Data: 2007-09-08 09:29:29
Temat: Re: Do piekarzy
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
cudak pisze:
> Mam pytanie do miłośników pieczenia chleba. Chlebek piękę z przepisu i
> zakwasu przywiezionego a włoch. Jest bardzo smaczny. Ale jest jeden problem.
> Zwsze posiada bardzo grubą i spieczoną skórkę. Piękę w zwykłym piekarniku.
> Bardzo proszę o prady.
>
> Pozdrawiam Krzysztof
>
>
>
No nie wytrzymałam :-)
Bezpośrednio po wyjęciu z pieca posmaruj wierzch chleba skórką/kawałkiem
słoniny, nie bój się, nie umrze nikt od tego, a skórka chleba zmięknie i
będzie w sam raz. To stary sposób wiejskich gospodyń!
:-)
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|