Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Do praktykow chleba zytniego - co i jak robic..? Re: Do praktykow chleba zytniego - co i jak robic..?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Do praktykow chleba zytniego - co i jak robic..?

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.task.gda.pl!not-for-mail
From: "aRco_iRis" <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Do praktykow chleba zytniego - co i jak robic..?
Date: Sun, 29 Aug 2004 11:07:47 +0200
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 31
Message-ID: <cgs68r$8sv$1@korweta.task.gda.pl>
References: <cgq5gt$r6q$1@inews.gazeta.pl> <6...@n...onet.pl>
<cgqiph$8bj$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: czubika.ds.pg.gda.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1093770331 9119 153.19.210.102 (29 Aug 2004 09:05:31
GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 29 Aug 2004 09:05:31 +0000 (UTC)
X-Original-Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MSMail-Priority: Normal
X-Organization-Notice: Organization line has been filtered
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:212663
Ukryj nagłówki

witam,
jezeli chodzi o chleb, to kiedys nawet robilam...
..ale to było ladnych pare lat temu i teraz dokladnie nie pamietam.
jezeli chodzi o zakwas to zawsze zostawialam troche rozczynu z poprzedniego
pieczenia.
Przechowywany w chlodnym miejscu nie plesnieje.
A gdy sie go przygotowuje pierwszy raz , to wcale nie trzeba dodawac miodu.
No ale oczywiscie jak kto woli.
Chleb byl robiony z maki pszennej i zytniej, proporcji nie pamietam, ale
wiecej dodaje sie maki pszennej zeby chlebek byl bielszy i taki
smaczniejszy.
Skoro Panu marzy sie taki bardzie "wyrazisty" smak chleba to proponuje dac
pol na pol maki pszennej i zytniej.
A jezeli chodzi o drozdze to tak jak ponizej Pani Wioletta napisala dodaje
sie ich do chleba wyjatkowo malo.
Skoro Pan tyle daje to nie dziwie sie, ze chleb staje sie "puchaty".
Moze to byc rowniez spowodowane dodatkami zawartymi w mace.
Jak bylam w USA to zauwazylam , ze wszystko jest tam wzbogacane roznymi
skladnikami.
Nie wiem skad Pan ma te make, bo jezeli ze sklepu - zapakowana w ladne
foliowe worki, to prosze przeczytac, czy tam przypadkiem czegos nie
"dorzucili" (nie chodzi mi o skladniki mineralne, ale o srodki
spulchniajace).
O ile dobrze pamietam to wyrabiajac ciasto dodawalam mleka i wody , a
wyrabianie zajmowalo mi duuuuuzo czasu.
Mam ndzieje, ze to co tu naskrobalam przydalo sie Panu chociaz troszke.
Pozdrawiam i udanego chlebka zycze :)
Smacznego
Kasia


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
29.08 Wioletta Piekutowska
29.08 eM eL
29.08 eM eL
29.08 Ewa (siostra Ani) N.
30.08 Wioletta Piekutowska
30.08 Aretkka
30.08 Ewa (siostra Ani) N.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6