Data: 2004-08-29 07:14:33
Temat: Re: Do praktykow chleba zytniego - co i jak robic..?
Od: "Aretkka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >
> >
> A jak ma nie byc puchaty, jak dajesz tyle drozdzy. Ja na 1,5kg maki daje
> 3gramy.
Masz w domu tak dokładną wagę?, 3 gramy to jest okruszek :-) , lub 1/33 kostki
100 gramowej, prawda.
> Wyslalam Ci przepis na ten adres, ktory byl w googlach, wybaczcie, ale drugi
> raz nie napisze tego przepisu, bo jest dlugi /cala kartka a4/.
> U.
>
Myślę, że eM eL-owi chodzi o coś innego. O coś czego JUŻ nie ma:-(
Wiesz ,taki chlebek za 4 złocisze:-). I pytanie, jaki on był? Jak , powiadało
się:" nie ma lekko, chleb po osiem":-). Licho wie, jakie typy mąki są w
Waszyngtonie? Nic nie piszesz o zakwasie, o przebiegu fermentacji ?, a tu też
może być pies porzebany, że wychodzą mu same Gnieciuchy:-( Pozdrowienia Areta
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|