Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Dobre zagospodarowanie miesa koziego Re: Dobre zagospodarowanie miesa koziego

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Dobre zagospodarowanie miesa koziego

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!news.nask.pl!ne
ws.nask.org.pl!news.uni-stuttgart.de!news.belwue.de!news.tiscali.de!tiscali!new
sfeed1.ip.tiscali.net!proxad.net!feeder1-2.proxad.net!64.233.178.134.MISMATCH!p
ostnews.google.com!e23g2000prf.googlegroups.com!not-for-mail
From: Panslavista <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Dobre zagospodarowanie miesa koziego
Date: Mon, 17 Mar 2008 02:56:19 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 32
Message-ID: <7...@e...googlegroups.com>
References: <frifqi$iev$1@mx1.internetia.pl>
<frj0fa$psb$1@atlantis.news.neostrada.pl>
<frl72m$hfg$1@mx1.internetia.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.6.212.106
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1205747779 2477 127.0.0.1 (17 Mar 2008 09:56:19 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Mon, 17 Mar 2008 09:56:19 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: e23g2000prf.googlegroups.com; posting-host=83.6.212.106;
posting-account=XNek0wkAAACfiHk-7MfHtkAXdmFtd0XV
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98;
FDM),gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:311517
Ukryj nagłówki

On 17 Mar, 08:35, "michalek" <m...@p...com> wrote:
> > ?
>
> http://kulinaria.uwrocie.info/index.php?option=com_g
aryscookbook&Item...
> func=viewcategory&id=50
>
> > pozdr. Jerzy
>
> Dzięki Jerzy, przejrzałem, uwzględnię w "moim wykonaniu".
> Przyznam, że spodziewałem się spotkać opisy jakichś szczególnych
> procedur (moczenia w ....,  marynowania itp.) a tu jak większość
> innych mięs.
> Ja będę miał prawie półtuszę więc będzie tam nie tylko to co
> najlepsze (np.udziec).
> Większe kawałki pójdą na jakąś pieczeń, mniejsze na jakąś
> formę gulaszu/paprykarzu.
> M

Nie mogę się fachowo wypowiedzieć, to co pamiętam od starszych -
marynowanie a la dziczyzna (sarna i inne) troche pomaga. Osobiście
preferowałbym, drobne kawałki do obróbki termicnej - łatwiej oddają
nieprzyjemne zapachy i na odmianę łatwiej przyjmują zapach przypraw.
Pieczenie z mojego doswiadczenia podczas krojenia mogą być
"waniające".
Podobnie jest z trykami (baranami), kluczem mniejszego odoru jest
natychmiastowe usuniecie gonad w momencie uboju.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
17.03 Goska
17.03 JerzyN
17.03 JerzyN
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6