Data: 2003-07-02 10:31:41
Temat: Re: Dookoła pizzy
Od: z...@o...pl (Monika Zarczuk)
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Moja wychodzi zawsze idealnie. Opieram się głównie na przepisie Joli
> L - L, która zaserwowała nam kiedyś na grupie prawdziwy włoski
> przepis. Ciasto w lodówce lekko rośnie, ale eksperymenty lodówkowe
> niezbyt wychodzą w domowych warunkach. Ciasto po upieczeniu jest
> wilgotne, przynajmniej moje było, a robiłam pizzę już no myslę, że ze
> sto razy.
>
> Główne warunki udanej pizzy to - dobra mąka - po sugestiach Magdy
> Bassett zaparzona w mikrofalówce, zakaz używania mleka, temperatura
> wody, oddzielenie ciasta od sosu warstwą oliwy, a także podpieczenie
> samej pizzy przez 8 min. i dopieczenie przez 4 z nałożeniem (mozarella
> na spodzie).
>
> Jakby ktos reflektował na dokładny przepis, to podam.
>
> pozdr
>
> cherokee
>
Ja baaaardzo reflektuję. Mi też dobra pizza nigdy nie wysza. Tj. dało się
zjeść ale....
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|