Data: 2003-07-02 11:01:52
Temat: Re: Dookoła pizzy
Od: w...@p...onet.pl
Pokaż wszystkie nagłówki
> Zainspirowana rozmową z Kasią ;-) powracam do tematu pizzy. Moja za każdym
> razem , jeśli już zdecyduje się rosnąć - to rośnie ponad miarę i robi się
> placek drożdżowy, zamiast pizzy. W żadnym spotkanym przepisie nie spotkałam
> zalecenia , by włożyć ciasto do lodówki (jak to jest w pizzeriach często
> widziane), powiedzmy na godzinę. Próbował ktoś? Może wtedy będzie
> niskie-wyrośnięte? A może wiecie,ile wytrzyma w lodówie bez uszczerbku na
> jakości i czy domowe ciasto na pizzę można mrozić (w kulce czy w placku)?
>
> Dorota, z pizzą jak podeszwa lub jak drożdżowa baba
>
>
Dzien dobry,
abstrahując od spraw mrożenia ciasta jeszcze raz przesyłam przepis na ciasto
niskie ale nie podeszwowate ;)
http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=artykul&group=pl.r
ec.kuchnia&aid=25008876
Pozdrawiam
Wok
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|