Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.int
ernetia.pl!isdnet!grolier!dispose.news.demon.net!demon!diablo.theplanet.net!new
s.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Dość odchudzania - pytanie o brytfannę :-)
Date: Tue, 03 Apr 2001 13:06:03 +0100
Organization: Home
Lines: 36
Message-ID: <i...@4...com>
References: <9acc8j$qos$1@news.tpi.pl> <4...@4...com>
<j...@4...com>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-159.idaho.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsg4.svr.pol.co.uk 986299981 20617 62.137.63.159 (3 Apr 2001 12:13:01 GMT)
NNTP-Posting-Date: 3 Apr 2001 12:13:01 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:48531
Ukryj nagłówki
>>
>>>Naby?am niedawno brytfann?, ale nie tak? tradycyjn?, tylko ze szklan?
>>>pokryw? (wszystko bardzo ci??kie). Jak piec mi?so i drób? Pod przykryciem,
>>>czy bez, a mo?e najpierw bez przykrycia, a potem "z"? Na razie obsma?am
>>>przed pieczeniem, a potem przykrywam i do piekarnika (termoobieg), ale mo?e
>>>s? lepsze sposoby?
>>>Marta
>>>
>>
>>najpierw pod a potem bez. Przykrywy. W ten sposob nie wyschnie to
>>cos, a powinno byc chrupiace
>
>W?a?nie. A ile czasu, tak na oko powinno by? to co?, powiedzmy drób
>pieczone bez przykrywy, w celu nabrania chrupko?ci skórki? Chodzi mi
>mniej wi?cej o takie proporcje Z:BEZ. Cz?sto mi si? zdarza, ?e skórka
>nie robi si? chrupi?ca i jakos jeszcze nie 'wycelowa?am' w odpowiedni
>czas pieczenia. Termoobiegu nie mam. Mam zwyk?y piekarnik.
>
>Dagmara
ja mam zwykly, bardzo stary, elektryczny.
Musi byc w piecu dobrze rozbuzowane. Piec tyle ile trzeba (cos 20
- 30 min na kazde 1/2 kilo kurczaka czy innego czegos), potem na
teoretyczne ostatnie 15 - 20 minut zdjac. Mnie to zawsze wychodzi
wiecej, bo labo zapomne, albo mam tyle, do wymieszania, odlania,
pomieszania, polozenia na stol, wytarcia itp, ze mi to wychodzi
ok 45 minut. Co miesu nie szkodzi, nie wyschnie, bo swoje juz
odrobilo pod przykryciem. Czy to, co pisze ma sens. Dobrze jest
tez podlac sokiem z miesa, z brytfanny, jak sie to cos odkryje.
najlepsza jest jakas tlustosc ale ja unikam
Krysia
K.T. - starannie opakowana
|