Data: 2013-06-06 21:16:59
Temat: Re: Drewno wierzbowe w wędzarni
Od: Stachu Chebel <s...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 29 Maj, 11:51, Zansibar <c...@y...com> wrote:
> Witajcie,
> Postanowiłem przymierzyć się do tematu domowego wędzenia ;-)
> Przejrzałem informacje dostępne w necie - sporo tego, jak to zwykle
> bywa, część do ewidentne powtórki/zapożyczenia wzajemne, a część to
> drobne sprzeczności.
>
> Po przeczytaniu większej część pojawiło mi się pytanie (jedno z wielu)
> dotyczące używanego rodzaju drewna - mam sporo gałęzi z przycinanych
> wierzb mandżurskich, znalazłem kilka wątków na forach wędkarskich
> dotyczących wykorzystania gałęzi wierzbowych przy wędzeniu (ryb oczywiście).
> Czy macie doświadczenia (pozytywne) z wykorzystaniem dymu wierzbinowego
> w wędzeniu wieprzowiny?
> Będę wdzięczny za informacje
>
=====
Do ichtiozaurów jak najbardziej się nadaje, ale też trzeba uważać. Też
mam na ogrodzie wierzbę mandżurską (taka pokręcona jak paralityk), a
do tego rośnie jak potrzaskana. I do tego jara się jak hydrazyna i
kerazyna razem wzięte, i na dodatek obficie podlane ciekłym O2. Na
dłuuugie wędzenie odradzam.
|