Data: 2005-05-10 19:54:48
Temat: Re: FAQ Szparagi
Od: "Atunia " <a...@g...SKASUJ-TO.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
katarzyna ms <k...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał(a):
> swieze szparagi prosto z pola, moim zdaniem nie wymagaja gotowania, a jesli
> juz to max 3 minuty na parze. Ten chlop z pod Frankfurtu musi miec
> oryginalne metody uprawy. Inna sprawa, ze jak byly bardzo grube to juz po
> prostu zaczely drewniec.
No to zdrewniałe części właśnie wymagały obrania, reszta pozostała gruba,
czubki nie odpadły, były mięciutkie i pyszne. A takie surowe nie pachniały
zbyt zachęcająco, nie tak jak po obgotowaniu.
A obieraczka wygląda tak:
http://www.einkaufszentrum-online.com/item_B00008WVS
Z/type_image/
Atunia
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|