Data: 2005-05-09 20:23:21
Temat: Re: FAQ Szparagi
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
katarzyna ms wrote:
> Atunia <a...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał(a):
>
>
>>Nie, w środku były sztywne jak drąg leszczynowy ;)
>
> .. Ale zaznaczam - to były szparagi klasy ekstra, u
>
>>chłopa na wsi pod Frankfurtem (menowym) kupowane. Grube i długie i z rana z
>>pola rwane.<
>
>
> swieze szparagi prosto z pola, moim zdaniem nie wymagaja gotowania, a jesli
> juz to max 3 minuty na parze. Ten chlop z pod Frankfurtu musi miec
> oryginalne metody uprawy. Inna sprawa, ze jak byly bardzo grube to juz po
> prostu zaczely drewniec.
a skąd masz taką wiedzę? Białe szparagi na surowo niespecjalnie smakują.
A grube smakują bardzo dobrze i łatwiej się je obiera.
Waldek
|