Data: 2012-02-27 13:27:27
Temat: Re: Farsz
Od: Lebowski <lebowski@*****.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-27 14:10,czeremcha pisze:
> On 27 Lut, 13:35, Lebowski<lebowski@*****.net> wrote:
>
>> Ciasto pierogow ugotuje sie po jakichs 10-15 minutach i w tym czasie
>> zdazy sie tez ugotowac surowy farsz miesny?
>
> Oczywiście, że tak.
>
> Gotowałam pierogi z farszem z surowego mięsa - i wiem z doświadczenia,
> że mięso się ugotuje
>
> Ania
No to jestem teraz autentycznie zaskoczony.
Przeciez nie raz widzialem, jak piecze sie rozne mieso, kurczaka, czy
cos i nie chce sklamac, ale zawsze bylo cos kolo godziny lub wiecej i to
w temp. jakies 180 st.C w piekarniku, gdzie woda takiej nie ma szans
osiagnac.
Jakies inne prawa fizyki dzialaja w pierogach?
W sumie myslalem o jakiejs wiekszej produkcji, 100-200 pierogow, z czego
czesc do zamrozenia, ale teraz chyba bede musial napierw zrobic jakas
mniejsza ilosc doswiadczalna.
Ile czego trzeba kupic powiedzmy na 10-20 pierogow?
|