Data: 2012-02-27 21:25:57
Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 27 Feb 2012 06:41:12 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
> On 27 Lut, 14:52, "gosmo" <t...@m...pl> wrote:
>
>> Ty tak serio? Stolnica sie latwiej myje niz stól, m.in. dlatego, ze mozna ja
>> przeniesc w miejsce mycia. Jest przygotowana tak, ze nie sypie sie maka po
>> kuchni bo ma boczne scianki i ta nie wchodzi m.in w laczenia blatów czy
>> listwy na rantach. Czyli jest czysciej i higienicznej. Struktura tez jest
>> taka, ze ciasto tez mniej przywiera niz do lakierowanego stolu.
>
> Poza tym - na stolnicy się sieka - np. masło do kruchego ciasta,
http://tiny.pl/hph3m
> albo
> kroi - trójkąty na rogaliki. Blat oszczędziłabym...
http://www.fabrykacukiernika.pl/Szukaj.aspx?query=sk
robka+plastikowa
Mają ostre kawędzie - dobre do krojenia ciasta wprost na blacie, np na na
rogaliki, kopytka itp. Do wykrawania kólek na pierogi mam takie plastikowe
kółka - w zastępstwie można wziąć po prostu kółko-osłonkę od opatrunkowego
plastra w zwoju albo nakrętkę od kawy rozpuszczalnej (najlepiej od kawy
Jacobs Kronung), ma cienkie krawędzie, idealna sprawa.
--
XL
|