Data: 2012-02-27 21:51:55
Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 27 Feb 2012 13:10:58 -0800 (PST), czeremcha napisał(a):
> On 27 Lut, 21:51, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>
>> Dlaczego z płuckami? - szponder (dla tłustości) plus inne mięsko z rosołu
>> są pyszne w pierogach.
>
> Ale z płuckami są inne... Moja córka kiedyś najadła się babcinych z
> płuckami myśląc, że to z siekanymi pieczarkami ;-) I smakowały! Mimo,
> że z płuckami są błe...
>
Ja też jadłam z pluckami, u cioci, i to wiele razy. I wiedziałam z czego
jest nadzienia, i mi pierogi super smakowały, boskie były.
Jednak w kwestii samodzielnego zrobienia mam "blok" na etapie żtp wstępnym
- kupowania, widoku i macania tych płucek, krojenia, gotowania, mielenia...
3-P
--
XL
|