Data: 2012-02-27 21:55:51
Temat: Re: Farsz
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 27 Feb 2012 22:37:54 +0100, Anai napisał(a):
> W dniu 27.02.2012 21:51, Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 27 Feb 2012 15:34:18 +0100, Anai napisał(a):
>>
>>> Nie znoszę takich typowych pierogów z mięsem (czyt. z płuckami)
>>
>> Dlaczego z płuckami? - szponder (dla tłustości) plus inne mięsko z rosołu
>> są pyszne w pierogach.
> Pytasz dlaczego nie lubię z płuckami, czy dlaczego napisałam z mięsem =
> z płuckami?
> jeśli o to pierwsze to chyba czeremcha już odpowiedziała - są błee
> jeśli o drugie, to to jest tak jak, z pyzami i kluskami śląskimi,
> plackami ziemniaczanymi i blinami itp. itd... - odkąd pamiętam pierogi z
> mięsem równały się pierogom z płuckami.
Chodzi mi o to, ze płucka to nie mięso 3-)
--
XL
|