Data: 2012-02-27 14:34:18
Temat: Re: Farsz
Od: Anai <a...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 27.02.2012 14:10, czeremcha pisze:
>> Ciasto pierogow ugotuje sie po jakichs 10-15 minutach i w tym czasie
>> zdazy sie tez ugotowac surowy farsz miesny?
>
> Oczywiście, że tak.
>
> Gotowałam pierogi z farszem z surowego mięsa - i wiem z doświadczenia,
> że mięso się ugotuje
>
Ja gotuje max 7-8 minut, żeby ciasto się nie rozleciało całkiem.
Nie dość, że się ugotuje, to jeszcze jest pyszne... :D
Nie znoszę takich typowych pierogów z mięsem (czyt. z płuckami), ale
pielmienie w rosole z nadzieniem z surowego wieprza i wołu (nie mam
szans na kupno jagnięciny czy baraniny) po prostu uwielbiam... mniam :D
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
|