Data: 2012-02-27 17:21:22
Temat: Re: Farsz
Od: Lebowski <lebowski@*****.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-02-27 15:41, było cicho i spokojnie, aż tu czeremcha jak
wymamrocze:
> On 27 Lut, 14:52, "gosmo"<t...@m...pl> wrote:
>
>> Ty tak serio? Stolnica sie latwiej myje niz stól, m.in. dlatego, ze mozna ja
>> przeniesc w miejsce mycia. Jest przygotowana tak, ze nie sypie sie maka po
>> kuchni bo ma boczne scianki i ta nie wchodzi m.in w laczenia blatów czy
>> listwy na rantach. Czyli jest czysciej i higienicznej. Struktura tez jest
>> taka, ze ciasto tez mniej przywiera niz do lakierowanego stolu.
>
> Poza tym - na stolnicy się sieka - np. masło do kruchego ciasta, albo
> kroi - trójkąty na rogaliki. Blat oszczędziłabym...
>
> Ania
Pewnie i tak wiesz swoje lepiej, ale zeby stolnica mogla byc
funkcjonalna, to musialby miec konkretna powierzchnie, a wtedy myc ja
pod zlewem to troche nieprozumienie.
Ze nie wspomne juz o blatach z silgranitu wytrzymujacych temp. 350 st
czyli otwarty ogien, stezone kwasy bez zadnej plamki i dowolne ostrze
bez zadnej rysy.
Poza tym nieprecyzyjnosc twoich informacji dosc mocno deprecjonuje je
poznawczo.
Potrzebowalbym konkretnie, co jak i z czym.
I w jakichs jednostkach miary.
Mniej wiecej to jest miara co na najwyzej 2 palcow w dupie - jednego
wiecej, a drugiego mniej, choc jak sie domyslam, z takich
nieprecyzyjnosci metoda prob i bledow powstaja wlasnie idealne
proporcje, ktore sa potem zapisywane jako przepisy, ale wyrazone juz w
skrupulatnie doprecyzowanych ilosciach
I o taki przepis mi chodzi, a nie jakis belkot, ze niby cos tam sie
daje, ale kij wie co i ile :P
|