Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news-2.dfn.de!n
ews.dfn.de!feeder.erje.net!news.mixmin.net!aioe.org!.POSTED!not-for-mail
From: Lebowski <lebowski@*****.net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Farsz
Date: Mon, 27 Feb 2012 18:21:22 +0100
Organization: Aioe.org NNTP Server
Lines: 33
Message-ID: <jige2h$jmn$1@speranza.aioe.org>
References: <jifhb1$8k0$1@speranza.aioe.org>
<a...@z...googlegroups.com>
<jifidh$au9$1@speranza.aioe.org> <jifj9c$cu9$1@speranza.aioe.org>
<jig1ql$2a4p$1@news2.ipartners.pl>
<5...@g...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: caWV1fhiWn8vYRVQIsabDQ.user.speranza.aioe.org
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@a...org
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100802
Thunderbird/3.1.2
X-No-Archive: yes
X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.8.2
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:342537
Ukryj nagłówki
W dniu 2012-02-27 15:41, było cicho i spokojnie, aż tu czeremcha jak
wymamrocze:
> On 27 Lut, 14:52, "gosmo"<t...@m...pl> wrote:
>
>> Ty tak serio? Stolnica sie latwiej myje niz stól, m.in. dlatego, ze mozna ja
>> przeniesc w miejsce mycia. Jest przygotowana tak, ze nie sypie sie maka po
>> kuchni bo ma boczne scianki i ta nie wchodzi m.in w laczenia blatów czy
>> listwy na rantach. Czyli jest czysciej i higienicznej. Struktura tez jest
>> taka, ze ciasto tez mniej przywiera niz do lakierowanego stolu.
>
> Poza tym - na stolnicy się sieka - np. masło do kruchego ciasta, albo
> kroi - trójkąty na rogaliki. Blat oszczędziłabym...
>
> Ania
Pewnie i tak wiesz swoje lepiej, ale zeby stolnica mogla byc
funkcjonalna, to musialby miec konkretna powierzchnie, a wtedy myc ja
pod zlewem to troche nieprozumienie.
Ze nie wspomne juz o blatach z silgranitu wytrzymujacych temp. 350 st
czyli otwarty ogien, stezone kwasy bez zadnej plamki i dowolne ostrze
bez zadnej rysy.
Poza tym nieprecyzyjnosc twoich informacji dosc mocno deprecjonuje je
poznawczo.
Potrzebowalbym konkretnie, co jak i z czym.
I w jakichs jednostkach miary.
Mniej wiecej to jest miara co na najwyzej 2 palcow w dupie - jednego
wiecej, a drugiego mniej, choc jak sie domyslam, z takich
nieprecyzyjnosci metoda prob i bledow powstaja wlasnie idealne
proporcje, ktore sa potem zapisywane jako przepisy, ale wyrazone juz w
skrupulatnie doprecyzowanych ilosciach
I o taki przepis mi chodzi, a nie jakis belkot, ze niby cos tam sie
daje, ale kij wie co i ile :P
|