Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newshub.sdsu.edu
!transit4.readnews.com!news-out.readnews.com!postnews3.readnews.com!not-for-mai
l
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Farsz do goł?bków
Date: Wed, 20 Feb 2008 22:57:18 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <5...@4...com>
References: <fpf693$l8k$2@atlantis.news.tpi.pl>
<5xxhs7xbang4$.q5girhzvfd5h.dlg@40tude.net>
<0...@4...com>
<fphjf0$f5h$1@nemesis.news.tpi.pl>
<a...@4...com>
<c1psrqs3q0wi.1ipu6g7avt6b5$.dlg@40tude.net>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 41
NNTP-Posting-Host: 9f994322.reader.athenanews.com
X-Trace: DXC=afobUfB@kACIJDVQ52C4DEW3VT=3K?44C:LKFL\Y2OoJ]@D92Oc8k8ClZ9_UZaab0LI[^dC5
Y727M[mo_>QW:=YI
X-Complaints-To: a...@a...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:310550
Ukryj nagłówki
On Wed, 20 Feb 2008 21:34:01 +0100, Als <1...@1...pl>
wrote:
>Dnia Wed, 20 Feb 2008 17:52:04 +0000, Krysia Thompson napisał(a):
>
>> On Wed, 20 Feb 2008 17:06:10 +0100, Jerzy Nowak
>> <0...@m...pl> wrote:
>>
>>>Krysia Thompson pisze:
>>> > Ja robie hurtowo! Ja! ale i jemy hurtowo. Do tygodnianie
>>>> dociagne, bo rodzina sie buntuje ale tez moge jak Ty jesc
>>>> golabki...gesty sos pomidorowy i jeszcze do tego smietana i lba z
>>>> sagana nie wyjmuje ;)
>>>
>>>Wyjmiesz jak przypalisz, a może i nie?
>>>:-)
>>>pozdr. Jerzy
>>
>> Ja je wyjadam, jak juz sa chlodne...zboczenie takie - uwielbiam
>> tez rozne zupy prawie zimne, kartofle z zup wyjadam tez zimnych
>> (ale NIE lodowkowo zimnych), golabki i chile jem jak leci - nawet
>> kanapke a letnim chile sobie czasem robie, jak cos zostanie z
>> tego gmerania lbem w saganie ;)
>>
>> trys
>> K.T. - starannie opakowana
>
>O o o, ta pani ma rację - zimne gołąbki to je ono :-) Wtedy można ocenić,
>czy są dobrze zrobione (bo gołąbki na ciepło z sosem pomidorowym to można
>nawet takie sklepowe jeść, ale na zimno zjadliwe są tylko te naprawdę
>dobre). Ja poproszę brytfannę/rondel/półmisek/cokolwiek, byle pełne zimnych
>gołąbków :-)
No to robimy przyjecie!!
Wrecz mozemy do knajpy isc - u nas jest prawdziwa polska knajpa.
Ma jednak wade - w srodku jedzenie czasem jest zupelnie zimne (np
pierogi). Mozemy isc na golabki :P
trys
K.T. - starannie opakowana
|