Data: 2004-10-07 13:51:21
Temat: Re: Farsz do pieczonych pierogów - jakies pomysły?
Od: "Ewka" <t...@k...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:12woksr69cu24$.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Thu, 7 Oct 2004 14:41:35 +0200, Waćpanna lub Waćpan *ET*, w
> wiadomości
> news:<news:ck3di7$rve$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
>
>> Czy ktoś ma jakiś pomysł na nadzienie pasujące do pieczonych pierogów z
>> półkruchego ciasta?
>>
>> Kusi mnie żeby przetestować jakiś farsz do tarty lub quiche'u ale czy uda
>> się zamknąć pieróg z sosem w środku?
>> Czy nie "wyjdzie mu to bokiem"?
>
> Ja robię z kapustą i grzybami, oraz ze szpinakiem i czosnkiem (można dodać
> na przykład fety albo mozarelli).
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> "Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
> choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
Robiłam podobne z z pieczarkami, cebulka i czosnkiem.
Ale szpinak z czosnkiem i fetą brzmi bardzo zachęcająco!
Dzięki
MarchEwa
|