Data: 2005-03-24 19:02:08
Temat: Re: Farsze do kurczaka
Od: Kruszyzna <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pewnego pięknego dnia środa, 23 marca 2005 12:46=data użytkownik Kinga
'Słowotok' Macyszyn, sącząc kawkę, wyklepał:
> Postanowiłam zrobić kurczaka nadziewanego na Wielkanoc. Czy możecie
> podzielić się pomysłami na farsz, innymi niż ten tradycyjny, którego
> wyrzuciło mi google - nie lubię wątróbki.
> Tak raczej na słodko chyba bardziej niż w innym smaku.
> I co do takiego kurczaka się podaje?
>
> To mój pierwszy raz z kurczakiem faszerowanym ;)
>
>
Kuraka jako kuraka nie nadziewałam, natomiast nadziewałam część kuraka, a
konkretne cyc. Cyc przekrajałam na pół, robiłam taką jakby kieszonkę, a do
kieszonki ładowałam przyprawy i fetę. Cyc smarowałam oliwą, zawijałam w
folię i do piekarnika. Wychodziło bardzo smaczne :) Sos jakiś do tego by
się przydał. Nie mam pomysłu jaki. Może beszamelopodobny?
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
|