Data: 2003-12-29 16:08:05
Temat: Re: Fasolka po bretonsku itd.
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <bsnqjg$7c7$03$1@news.t-online.com>, Monika Biermann
<m...@g...de> wrote:
> "Ania" <p...@o...pl> schrieb im Newsbeitrag
> news:42df.00001a62.3fef2fdf@newsgate.onet.pl...
> > Witam wszystkich grupwiczow.
> > Prosze podajcie mi przepis na fasolke po bretonsku. Oraz na smaczny i
> latwy
> > tort bo moj maz ma urodziny 01.01.
> > Dzieki !!!
> > Ania
>
> Moj ma tez 1.01 :-) i jest zawszwe Schwarzwälder Kirschtorte (tort wisniowy
> z wodka i bita smietana); jest na tyle latwy, bo nie robisz zadnych kremow,
> talko bita smietane. Biszkopt powinioen byc ciemny i nakrapiasz go wodka.
> Pomiedzy warstwy biskoptowe kladziesz wisnie na smiteane. Niekotzy
> zageszczaja wisnie i sok kartowflanka, ale ja klade tylko wisnie. Na
> wierzchu popruszyc czekolada lub kakao i ozdobic smietana i wisniami.
A kto jest na tyle cierpliwy, żeby poszukać w googlach, to znajdzie w
archiwum tej grupy przepis nieco bardziej szczegółowy:
<http://glinki.com/?l=h6x2>
Władysław
|