Data: 2006-01-29 07:25:21
Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: "Martka" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Magdalena Bassett" <n...@b...com> napisał w
wiadomości news:43DBA1D6.2000703@bluemoonlavender.com...
> Emilia Karbownik wrote:
>
>> A nie wybijasz?
>> I robią ci się bąbelki w faforkach bez alkoholu i bez wybijania?
>>
>> EK
>
> Nigdy nie wybijam, w mojej rodzinie ta metoda jest nieznana. Bable robia
> sie wielkie i bardzo kruche bez wybijania i alkoholu.
ale ciasto wyrabiasz robotem, prawda???
bable to zasluga wtloczonego powietrza do ciasta (alkohole jedynie zapobiega
wchlanianiu tluszczu przez ciasto)
drzewiej trzeba bylo tluc biedne ciasto walkiem, zeby to nieszczesne
powietrze wtloczyc. teraz wystarczy ciasto wyrobic w maszynie :) slyszalam
rowniez o przepuszczaniu ciasta przez maszynke do miesa.
ze tez ja musze sie odchudzac....
--
pzdr
marta
http://lilypie.com/baby2/030327/3/4/1/+1
|