Data: 2014-10-12 20:08:44
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: ikselk%g...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu piątek, 10 października 2014 22:08:46 UTC+2 użytkownik Qrczak napisał:
> A jaka pyszna jest dynia pieczona posypana cynamonem.
Przepyszna - ja pieke w kawalkach, posypując kazdy przed pieczeniem cukrem (najlepszy
brazowy), cynamonem i nakładajac gesta tłustą kwasna śmietane, ktora warzac sie w
wys. temp. tworzy delikatny serkowy kozuszek na dyni. Przepyszna sprawa taki
dynio-szarlotko-sernik. Wariacja: mozna dac dynie obrana i pokrojona drobniej, ulozyc
kawalki w naczyniu zaroodpornym, , a na wierzch procz smietany dac jeszcze kruszonke
- wtedy powstaje rodzaj dyniowo-serowego crumble. Delicje!
|