Data: 2008-01-23 12:05:17
Temat: Re: Flaczki bez flaków
Od: "batory" <b...@p...beztego.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Paulinka" <paulinka503@precz_ze_spamem.wp.pl> napisał w
wiadomości news:fn5j9a$38n$2@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam,
>
> Chciałabym zrobić to danie bez użycia flaków.
>
> Przepis mam taki:
>
> Składniki:
>
> Wołowina 30 dag
> Włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, cebula)
> Sól, majeranek, słodka papryka, imbir, gałka muszkatołowa, maggi
> Mąka
>
Wykonanie: ugotować tęgi rosół, przecedzić, przyprawić jak flaki (majeranek,
galka, imbir i czym tam jeszcze przyprawiasz) , włozyć pokrojobe warzywa z
rosołu (marchewka, pietruszka, seler), mięsa nie wkładac, zużyć do czegoś
innego, a zamiast flaków włożyć pokrojone w paski naleśniki. Tak robiła moja
mama i było pyszne.
Pozdrawiam - Agnieszka
|