Data: 2003-12-30 14:11:40
Temat: Re: Frangipane
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <bsrvnf$27e$1@inews.gazeta.pl>, BasiaBjk
<b...@q...pl> wrote:
> Użytkownik Wladyslaw Los napisał:
>
> >>Z tego, co wiem, do kremów na ok. pół kg słodkich migdałów, daje się
> >>16 sztuk gorzkich.
> >>
> >>Jeśli robisz makaroniki, na 20 dag słodkich migdałów weź 10 sztuk gorzkich.
> >
> >
> > Oczywiście, dobra rada. Co znaczy potęga myśli! Powinienem sam był
> > wpaść na to, że jeżeli używa się migdałów zamiast makaroników, to
> > proporcja słodkich do gorzkich winna być taka jak do ciasta na
> > makaroniki.
>
> Właśnie nie :)
> W kremie na pół kg słodkich -16 szt. gorzkich, a makaronikach - na 20
> dag słodkich bierze się 10 szt. gorzkich, zatem na pół kg słodkich -25
> gorzkich.
Ale, czy dotyczy to właśnie tego kremu, o którym dyskutujemy --
frangipane?
Władysław
|