Data: 2007-11-15 21:42:36
Temat: Re: Frytki
Od: "Jelcyn" <m...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "wolim" <t...@n...pisz> napisał w wiadomości
news:fhh67b$4pg$1@news.interia.pl...
> Witam.
>
> Macie jakieś sprawdzone sposoby na to, żeby frytki (ale takie
> własnoręcznie krojone z ziemniaków) po kilku minutach od wyciągnięcia z
> frytkownicy nie robiły się gumowate?
>
> O ile z takimi mrożonymi nie ma większych problemów, o tyle ze struganymi
> własnoręcznie zawsze to samo - nie chcą wyjść chrupiące. Już próbowałem
> smażyć je na dwa razy, tzn. obsmażać - wychładzać - dosmażać, ale i to
> przynosi tylko minimalny rezultat.
Cukier... brakuje im cukru...
pzdr
Jelcyn
|