Data: 2007-11-16 11:05:59
Temat: Re: Frytki
Od: n...@g...pl (Nerissa)
Pokaż wszystkie nagłówki
Witaj wolim,
> Macie jakieś sprawdzone sposoby na to, żeby frytki (ale takie własnoręcznie
> krojone z ziemniaków) po kilku minutach od wyciągnięcia z frytkownicy nie
> robiły się gumowate?
Jak napisał Jelcyn, brakuje im cukru. Sposób ten podawał Robert
Makłowicz: po pokrojeniu zanurzyć frytki w wodzie z cukrem. Potem
smażyć. Wg niego to sprawi, że będą chrupiące. Na tak przygotowane
frytki nie narzekam, ale pamiętaj, ż istotny jest też gatunek
ziemniaków. Kiedyś trafiłam na "belladonnę", ponoć przeznaczoną
właśnie na frytki.
--
Pozdrowienia,
Nerissa
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|