Data: 2004-10-27 09:31:43
Temat: Re: Ftaczki wolowe
Od: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "DuzyMis" <D...@a...pl> napisał w wiadomości
news:clnpfg$7qu$1@news.onet.pl...
>
> > Na rosolek mam przygotowany ladny kawalek pregi wolowej i kawalech
chudego
> > boczku wieprzowego.
> > Podpowiedzcie mi prosze co dalej.Dobra ,jak flaczki beda miekkie ostudze
> je
> > i pokroje.Na miesku z dodatkiem wloszczyzny ,no dodam podsmazona
> > cebulkie,lisc laurowy,ziele angielski ,pieprz sol nagotuje rosolek.Jak i
w
> > jakim momencie to wszystko polaczyc, jak dlugo jeszcze gotowac i kiedy
> > ostatecznie doprawic ,zagescic.
>
> Boczek na rosół ?? Nie dodawał bym raczej.
> Co do cebuli to raczej "przypalona" nie posmażona.
> Obowiązkowo majeranek - zapomniałeś o majeranku !!!
> Ja czasami dodaje trochę koncentratu pomidorowego.
> Niektórzy zagęszczają zasmażką. Ja osobiście wolę nie zagęszczone.
>
> Pozdrawiam i Smacznego
> Duży Miś
>
Majeranek do rosołu? Czy tylko do flaków? Koncentrat pomidorowy? Do flaków?
To one takie czerwonawe będą? Nigdy o czymś takim nie słyszałam i jakoś mi
to zupełnie nie pasuje.
Ale i tak pozdrawiam - A.
|