Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!plix.pl!newsfeed
1.plix.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!ne
wsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl
!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Date: Sun, 02 Jan 2011 19:06:06 +0100
From: medea <x...@p...fm>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101207
Thunderbird/3.1.7
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: GOLABKI...
References: <4d1ef492$0$2458$65785112@news.neostrada.pl>
<63y8dlzw81ye$.1hwxv587t6wim$.dlg@40tude.net>
<4d1f938e$0$2451$65785112@news.neostrada.pl>
<e...@4...net> <ifo9mv$tv1$1@news.onet.pl>
<4d1facab$0$2460$65785112@news.neostrada.pl>
<pc6lt7sw2y0j.1ps0cz8e71713$.dlg@40tude.net>
<4d1fb0a7$0$2441$65785112@news.neostrada.pl>
<4d20be39$0$2440$65785112@news.neostrada.pl>
In-Reply-To: <4d20be39$0$2440$65785112@news.neostrada.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 34
Message-ID: <4d20be80$0$2440$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.186.101.122
X-Trace: 1293991553 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2440 79.186.101.122:1246
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:332886
Ukryj nagłówki
W dniu 2011-01-02 19:04, medea pisze:
> W dniu 2011-01-01 23:54, Marsjasz pisze:
>> W dniu 2011-01-01 23:41, Ikselka pisze:
>>
>>>>> Jak ktos ma znajomego gołebiarza to polecam.
>>>> mieso golebia do golabkow - nigdy sie z tym nie spotkalem natomiast
>>>> rosol z golebia jest przepyszny (prawie tak dobry jak z bazanta)...
>>>> Marsjasz
>>>
>>> No nie, u mnie takie cudne bażanty chodzą, wlatują nawet na teren
>>> posesji... No ale przecież nie pójdę "w kłus" :-)
>>
>> ja sobie zamawiam tutaj wiecej sztuk - www.las.com.pl - potem przywozi
>> mi je kolezanka z Olsztyna (ostatnio kosztowaly po 25 pln za sztuke
>> mrozonych z piorami)...
>> jedna sztuka w zupelnosci na rosol wystarczy co i prawda nie sa tak
>> smaczne jak dzikie bo hodowlane i w wolach maja przewaznie wylacznie
>> kukurydze ale i tak 1000 razy lepsze niz kurczak z fermy...
>> czasami rodzina (mysliwi) przywoza dzikie i one sa w smaku fenomenalne -
>> niepowtarzalny rosol...
>> w wyzej wymienionym sklepie jest tez mieso z Zubra ale serdecznie nie
>> polecam - zwykle maja stare wysluzone Zubrzyska z odznaka "zasluzony dla
>> bialowieskiego parku narodowego" - kiedys marynowalem takie mieso
>> tydzien potem pieklem kilka godzin wreszcie (bo bylo nadal twarde)
>> dusilem pol dnia - rozpadlo sie na twarde nitki -pojedynczych wlokien...
>> cena co prawda 10 pln za kilo ale nadaje sie to tylko do zmielenia...
>> albo na karme dla psow jak ktos nie lubi psow...
>
> A koło mojego osiedla takie piękne sztuki czasami chodzą. Teraz mi
> będzie ślinka ciekła. ;)
Bażanty oczywiście, nie żubry. ;)
Ewa
|