Data: 2003-11-19 10:43:18
Temat: Re: Galaretka z kiwi
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Pawel S. napisał:
>
>>Kiwi (plasterki, kawałki, czy co tam chcesz dać) nalezy wcześniej
>>zblanszować, pod tym warunkiem galaretka się uda.
> Dzieki serdeczne za wszystkie odpowiedzi.
> Martwi mnie jedno... Jestem moze i prosty facet, ale nie wiem co to znaczy
> "zblanszować".
A, to już pewnie wytłumaczy ci Władysław z właściwym sobie wdziękiem ;p
Jednak, by ci tego oszczędzić, powiem na ucho, że to dźwięczne słowo z
francuska brzmiące (inaczej blanżerować można rzec),znaczy nic innego,
jak sparzenie. Czyli w tym konkretnym przypadku przelanie wrzątkiem :)
--
pa, BasiaBjk
|