Data: 2020-11-05 17:20:52
Temat: Re: Garnek
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 05.11.2020 o 16:52, Michal Jankowski pisze:
> W dniu 05.11.2020 o 16:46, FEniks pisze:
>> W dniu 05.11.2020 o 11:57, Robert Wańkowski pisze:
>>> Szukam garnka i patelni z wyższej półki.
>>> Wyższej niż Zwieger. Ma dać się używać w piekarniku i indukcji.
>>>
>>> No co patrzeć, zakładając, że cena nie gra roli. Żeliwny odpada.
>>>
>>> Jak ktoś ciekaw, dlaczego ma być drogi, to od razu wyjaśniam...
>>> snobizm. :-)
>>> Ale ja mam tylko poszukać, a sam nie mam pojęcia.
>>
>> To może Fissler?
>>
>> Nie wiem, czy to jest dostatecznie wysoka półka, ale chyba tak, bo
>> jeden garnek kosztuje tyle co komplet Zwiegera. A podobno dobre.
>>
>> Taką brytfanką bym nie pogardziła:
>>
>> https://www.superwnetrze.pl/brytfanna-stalowa-owalna
-88-l-fissler,t151803.html
>>
>>
>> A resztę sobie sam przejrzyj na stronie.
>>
>
> Stal złożona w 72% ze stali.
>
> Miałbym wątpliwości.
Hm, ja tam ekspertem nie jestem oczywiście, ale na mój babski rozum, to
właśnie dodatek chromu i niklu nadaje stali nierdzewność.
Oczywiście samo sformułowanie w opisie brzmi dziwacznie, to przyznaję,
bo wnikliwsi mogą pomyśleć, że składniki nie sumują się do 100% stali.
;) Lepiej by zrobili, podając procentowo także żelazo i węgiel.
Ewa
|