Data: 2011-06-11 17:43:37
Temat: Re: Garnek do smażenie powideł
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-06-11 19:18, michalek pisze:
>>> Robienie powideł w piekarniku jest dużo bardziej energo(gazo)chłonne.
>>
>> Nieprawda. Szybkie i punktowe smażenie w wyższej temperaturze źle
>> wpływa na
>> ich smak.
>> Polecam piekarnik. Po rozgotowaniu śliwek na palnikach kuchenki otwarty
>> garnek wstawia się do piekarnika, nastawia się grzanie na minimum i idzie
>> spać - przy uchylonych drzwiczkach w ciągu nocy powidła sie pięknie
>> zagęszczają. I nawet mieszać prawie nie trzeba - wystarczy raz w ciągu 12
>> godzin.
>
> Masz racje, masz rację, masz rację, jak zawsze masz absolutną rację.
Szczególnie przy związku logicznym energochłonności ze smakiem :D
--
Pozdrawiam - Aicha
http://wroclawdailyphoto.blogspot.com/
Jak nie pisać po angielsku
|