Data: 2011-06-11 17:18:10
Temat: Re: Garnek do smażenie powideł
Od: "michalek" <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1rkeuwakh8sn5$.19l3zczdni971$.dlg@40tude.net...
> Dnia Sat, 11 Jun 2011 08:33:48 +0200, michalek napisał(a):
>
>> Robienie powideł w piekarniku jest dużo bardziej energo(gazo)chłonne.
>
> Nieprawda. Szybkie i punktowe smażenie w wyższej temperaturze źle wpływa
> na
> ich smak.
> Polecam piekarnik. Po rozgotowaniu śliwek na palnikach kuchenki otwarty
> garnek wstawia się do piekarnika, nastawia się grzanie na minimum i idzie
> spać - przy uchylonych drzwiczkach w ciągu nocy powidła sie pięknie
> zagęszczają. I nawet mieszać prawie nie trzeba - wystarczy raz w ciągu 12
> godzin.
> --
> XL
Masz racje, masz rację, masz rację, jak zawsze masz absolutną rację.
m
|