Data: 2011-06-11 11:21:46
Temat: Re: Garnek do smażenie powideł
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 11 Jun 2011 08:33:48 +0200, michalek napisał(a):
> Robienie powideł w piekarniku jest dużo bardziej energo(gazo)chłonne.
Nieprawda. Szybkie i punktowe smażenie w wyższej temperaturze źle wpływa na
ich smak.
Polecam piekarnik. Po rozgotowaniu śliwek na palnikach kuchenki otwarty
garnek wstawia się do piekarnika, nastawia się grzanie na minimum i idzie
spać - przy uchylonych drzwiczkach w ciągu nocy powidła sie pięknie
zagęszczają. I nawet mieszać prawie nie trzeba - wystarczy raz w ciągu 12
godzin.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|