Data: 2015-11-25 18:48:38
Temat: Re: Garnek rzymski glazurowany czy nie
Od: bbjk <b...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 15-11-25 o 11:36, Kuba pisze:
> Noszę się z zamiarem zakupu garnka rzymskiego, ale jestem ciekaw różnic
> między nimi w działaniu, bo trochę wątpię by glazurowany - oprócz
> niewatpliwie łatwiejszego utrzymania go w czystości - podczas gotowania
> będzie nasiąkał i oddawał podobną ilość wody, czyli jednym słowem czy
> jego funkcjonalność będzie taka sama? Proszę o opinie właścicieli i
> znawców tematu
Polecam z praktyki szkliwiony firmy Romertopf, w nich glazura jest
porowata i zachowuje wszystkie właściwości tradycyjnego garnka rzymskiego.
http://www.roemertopf.pl/
Nie wiem, jak jest w szkliwionych innych marek.
--
B.
|