Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.g
ermany.com!postnews.google.com!v33g2000cwv.googlegroups.com!not-for-mail
From: m...@y...com
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Garnki
Date: 18 Feb 2007 08:57:01 -0800
Organization: http://groups.google.com
Lines: 36
Message-ID: <1...@v...googlegroups.com>
References: <er9aj9$i1j$1@news.telbank.pl>
NNTP-Posting-Host: 83.28.255.222
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1171817827 22570 127.0.0.1 (18 Feb 2007 16:57:07 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Sun, 18 Feb 2007 16:57:07 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <er9aj9$i1j$1@news.telbank.pl>
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1;
SV1),gzip(gfe),gzip(gfe)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: v33g2000cwv.googlegroups.com; posting-host=83.28.255.222;
posting-account=IXayuw0AAADt31v0m9Z0SSgSSLCnHo-c
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:291294
Ukryj nagłówki
On 18 Lut, 10:42, "Spamik" <s...@s...net.pl> wrote:
> W ofertach obejrzanych lepszych sklepów internetowych prawie nie mie ma
> garnków z termomertrami w uchwytach. Jest więc to chyba tylko bajer be
> znaczenia.
Ze znaczeniem: zaraz się popsuje i musisz kupić nowe garnki - BEZ
termometrów.
Jakiż to zróżnicowany zakres temperatur może dotyczyć gotowania???
Równie dobrze zamiast tych gadżetów mogliby namalować na uchwycie
napis: 95 st.C (bo tyle stopni ma para nad gotującą się potrawą).
> Dalsza sprawa do ciężkość garnków. Co kryje się pod tym hasłem i czy warto
> iść w tym kierunku. Mam od kilkunastu lat gary dość lekkie, ale objawów typy
> powyginane ścianki nie ma w nich.
Mam i ciężkie, i lekkie. Lubię jedne i drugie, ale nie wiem, dlaczego
jednakowo :-)))))))))
> Kolejna sprawa to szklane pokrywki lub pokrywki z szklanym oczkiem
To się przydaje - nie trzeba unosić pokrywki, aby wiedzieć, co się pod
nią dzieje.
> Potrójne dno oferują prawie wszystkie firmy. Coś więc chyba w tym jest.
Przydatne raczej przy duszeniu gęstszych potraw - bardziej
równomiernie rozprowadzone jest ciepło w dnie garnka, potrawa jest
równo ogrzewana od dołu, nie ma rejonów silnie różniących się
temperaturą, więc się np. nie przypala szybciej w rejonie
bezpośredniego kontaktu dna z palnikiem/płytką.
|