Data: 2007-02-19 17:08:26
Temat: Re: Garnki
Od: "Spamik" <s...@s...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "czeremcha" <c...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:erahj9$m0f$1@inews.gazeta.pl...
> Zawartość garnka z ciężkim, podwójnym czy potrójnym dnem - długo stygnie.
> Jeśli gotuję w nim zupę czy sos z przeznaczeniem na następny dzień /czyli
> mam w perspektywie umieszczenie garnka w lodówce/ - przelewam do
> zwykłego, "cienkiego" garnka, żeby nie czekać bardzo długo na ostygnięcie.
> Zwłaszcza latem trzeba uważać, bo zawartość może się przez to szybciej
> zepsuć.
Słuszna uwaga !
> Szklanych pokrywek nie lubię ze względu na kształt - fatalne do
> przechowywania. Nie mówiąc o "tłukliwości".
Myslę, że kształt nie ma tutaj nic do rzeczy. Spotkałem szklane pokrywki
prawie zupełnie płaskie, więc bardzo praktyczne do przechowywania.
Tłukliwośc to oczywiście problem. Prawdopodobnie jednak są one ze szkłą
hartowanego. Jeżeli do tego szkło stanowi jedynie środkową część pokrywki a
dokoła jest blacha, to nie stłuką się przy byle uderzeniu.
> No i - tak, jak Secretgarden - preferuję garnki bez plastikowych
elementów.
>
> Ania
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
|