Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!news.internetia.pl!ne
wsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "plitkin" <NICK_JAK_W_NAGLOWKU-"OD"@interia.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Gliniane naczynie a piekarnik
Date: Wed, 18 Jul 2007 11:31:45 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 42
Message-ID: <f7kmv4$rnk$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <f7i3uh$5c$1@nemesis.news.tpi.pl> <f7if8e$bbb$1@atlantis.news.tpi.pl>
<f7iqq0$99o$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: gqa43.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1184751396 28404 83.3.156.43 (18 Jul 2007 09:36:36 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 18 Jul 2007 09:36:36 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:298947
Ukryj nagłówki
> Mam pytanie, a w zasadzie kilka...
> Czy te wszystkie zdrobnienia w menu są konieczne? Błagam, zróbcie normalne
> menu... ;)))
Rozwaze ta opcje. Juz nie pierwsza osoba to zglasza. Jednak wielu osobom to
sie akurat podoba.
> A poza tym... Gdzie jest kwas i sbiten? ;))) i jeszcze bliny z miodem i
> maslem bym wprowadzila ;)
Kwas to duzy problem. Tzn. takiego kwasu, jaki bym chcial wprowadzic w
Polsce nie ma, sami jak robimy, to w zwiazku z mala popularnoscia tego
trunku w polsce on sie zwyczajnie psuje: nie jest to oplacalne. ALE
prawdopodobnie pod koniec biezacego lub w przyszlym tygodniu jednak
wprowadzam kwas, lepszy od obolonia, ale nie taki jak z "zoltych beczek" na
ulicach rosyjskich i bialoruskich miast ;)
> A także skąd bierzecie tkemali i chmeli-suneli do harczo i czym
zastępujecie
> sok z granatów (a może zgodnie z kanonem wyciskacie świeży)? Sto lat nie
> jadłam harczo...
Chmeli-suneli sprowadzamy z bialorusi i rosji. Choc wbrew pozorom, da sie do
zrobic i w polsce: w koncu to jest jedynie MIESZANKA przypraw.
Chmieli-suneli teraz nie robimy, bo to dosc ciezka potrawa, a temperatura 40
stopni na dworzu nie do konca sprzyja ;)
> Również przyłączam się do pytania Marsjasza o najbardziej spokojne
godziny.
> Rosyjska (i nie tylko, jak wynika z menu) kuchnia pyszna jest i bardzo
Godz. odpisalem wyzej.
> chętnie Was odwiedzę :)))))
Zapraszam serdecznie.
Mamy ukrainskie piwo (niestety, nie mam rosyjskiego) i mnostwo fajnych
rzeczy.
|