Data: 2020-11-22 12:38:22
Temat: Re: Głowica baterii kuchennej 28mm vs. 35mm
Od: ąćęłńóśźż <...@...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Zastanów się, czy w kuchni nie lepiej mieć baterię z dwoma osobnymi kurkami do zimnej
i ciepłej wody.
Bo jak dla mnie nastawianie temperatury wody w kuchni jest dwustanowe: albo zimna
(czajnik, gotowanie) albo gorąca (jakieś mycie
tłuszczów).
Miałem przez lata termostatyczną, i pod tym względem była maksymalnie niewygodna,
obecnie jednogłowicową (Hansgrohe Avanti) i zawsze
albo maks w prawo albo maks w lewo.
Choć poważną ergonomiczną zaletą jednouchwytowej może być wajcha wysoko u góry.
BTW moje Avanti mimo długiej wajchy trudno precyzyjnie ustawić co do ilości wypływu.
Nie wiem, jaką Avanti ma głowicę, ale wyobrażam sobie, że głowicę o większej średnicy
łatwiej precyzyjnie ustawić.
No i może kamieniem wolniej zarośnie?
Pieniądze można zarobić, a jeśli masz coś ch_jowego, to patrzysz na to przez 20 lat
;-)
-----
> Czy dopłacać ponad 150zł do 35mm?
|