Data: 2000-04-12 04:42:19
Temat: Re: Gofry takie jak w budce.
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
Marta <m...@e...elblag.pl> wrote:
> Pożyczy"am gofrownicę (w serduszka, ale może to nie ma znaczenia) - zrobi"am
> ciasto jak na naleśniki + trochę proszku do pieczenia. Niestety - po wyjęciu
> i chwili stygnięcia (na kratce !) każdy gofer klap" i robi" się gumowy - jak
> zrobić gofry o smaku i kondycji tych z budki na ulicy ???
Skad takie mizerne ambicje? Rob wafle lepsze niz w budkach!
Sam nie mam tu zadnego doswiadczenia, ale porownalem przepisy na ciasto
nalesnikowe i do wafli. Do wafli wydaje sie bardziej geste i zawiera
dodatek topionego masla (15 dkg na 1/2 kilo maki), oraz sode oczysczona
(2 lyzeczki) i proszek do pieczenia (4 lyzeczki).
Wladyslaw
|