Data: 2017-05-14 08:14:18
Temat: Re: Gołąbki w liściach botwinki
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Trefniś <t...@m...com> wrote:
> W dniu .05.2017 o 22:55 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>
>> Trefniś <t...@m...com> wrote:
>>
>>>
>>> To jest nas dwoje, unikam kurczaków jak mogę :)
>>>
>>>
>>
>> Troje. Zwłaszcza kurzęcina we wszelkich nadzieniach mnie bulwersuje - bo
>> co
>> to w ogóle za mięso do nadzienia? Po ugotowaniu suche, bez smaku, w ogóle
>> nijakie, ble.
>
> W ogóle to jakaś farsa, te kurczaki...
>
> Przyjęło się uważać, że najlepsze mięso jest z piersi.
> A to się kłóci ze zdrowym rozsądkiem!
> Bo niby dlaczego w takim razie wszyscy wolą nogi?
> A znów kurze odpady, czyli skrzydełka, są hitem sprzedaży KFC.
>
> A w rzeczywistości, najważniejszą częścią kurczaka są skórki, dodawane do
> parówek, wędlin, pasztetów, kiełbas, w ogóle wielu wysoko przetworzonych
> produktów mięsnych.
Tam to raczej skórki wieprzowe, bo to tani odpad rzeźny.
> One w ogóle mogą robić za dowolne mięso.
>
> Bayer już powinien pracować nad kurczakami GMO, składającymi się z prawie
> samych skórek.
> Wzorcem może być młody shar pei.
>
Skórki kurczaczek w dietetyce są napiętnowane, bo pod nimi jest warstewka
tłuszczu, więc niby zawierają za dużo cholesterolu.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
|