Data: 2001-10-29 11:34:18
Temat: Re: Golonka
Od: "bożena" <X...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Najlepiej nasmaruj goloneczkę olejem z przyprawami i ziołami (w zależności
od upodobań ja robię różne zestawy
zależy kto będzie ją jadł)odstaw do lodóweczki na dwie godzinki a potem do
piekarnika na półtorej dodzinki tempraturko ok.180 stopni do tego suróweczka
i piwko może być też ogóreczek korniszony Goloneczkę należy polewać co jakiś
czas sosem z pieczenia należy też wykożystać olej ze smarowania .Naprawdą
jest superasta. To jest moje podstawowe danie na dzień górnika .
--
---------------------------------
Pozdrowienia Bożena
---------------------------------
Użytkownik "Mirek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9rhtjl$r5t$1@korweta.task.gda.pl...
> Witam :) Dajcie jakiś piękny przepis na zwierza parzystego zwanego
> golonką.... Dzisiaj wróciłem ze wsi, było wspaniale!!! Kupiłem trochę
mięsa
> ze świnki i jutro MUSZĘ wyrobić.
> Pozdrowienia
> Mirek
>
>
|