Data: 2003-07-09 13:26:08
Temat: Re: Golonka
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>> Po Bawarsku. Napierw wrzucic na warzatek z wloszczna, lisciem laurowym,
>> pieprzem i zielem angielskim, ugotowac do miekkosci, potem upiec w
>> piekarniku polewajac piwem, proste latwe, smaczne. Podawac z chrzanem i pure
>> z grochu i ewentualnie kwasna kapusta na cieplo
>> Czarek
>> Użytkownik "kursm11" <k...@w...pl> napisa" w wiadomości
>> news:begg4l$cl$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>Dlaczego w Polsce golonke "po bawarsku" zwykle sie najpierw gotuje? To
>co jadlem w Bawarii i co udalo mi sie odnalezc w iemieckich ksuazkach
>kucharskich zawsze jest tylo pieczone.
>
>Wladyslaw
Wladyslawie! Przeciez to MY jestesmy od zadawnia pytan, a TY od
odpowiadania...coz to za odmiana jakas???????
Van pierz, w chwili obecnej bez pytan i bez odpowieedzi
K.T. - starannie opakowana
|