Data: 2007-03-22 16:20:13
Temat: Re: Golonka z rusztu
Od: Vidar <w...@b...netatonce.spamu.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los wrote:
> In article <ettpqb$a1$1@absolut.sgh.waw.pl>,
> Vidar <w...@b...netatonce.spamu.net> wrote:
>
> nie opiekana. W takim
>>> przypadku mogła być ewentualnie nawet peklowana.
>>>
>> O, takie mam właśnie na myśli, takie owalne z przykrywką.
>>
>> A co do czasu to może nie za długo ale 250 stopni to chyba za gorąco jak
>> na ten czas, wydaje mi się, że się spali albo przynajmniej "zbyt mocno
>> przypiecze" ;) ???
> Szczerze mówiąc, zwykle robię wg. tego przepisu:
>
> <http://groups.google.pl/group/pl.rec.kuchnia/msg/83
bbbc0bf4be28a3?hl=pl&
>
> gdzie jest mowa o 200 stopniach. Ale oba przepisy pochodzą z rzetelnych
> niemieckich książek kucharskich, a ja nie zwróciłem uwagi na
> temperaturę. Jak masz wątpliwości nastaw 220 stopni.
>
> Władysław
Ueee, jałowiec i gwoździki .... :( mi się bardziej podoba tamten, ale
chyba nastawię na 200 (może 220) :)
Dzięki, pozdrawiam,
--
Wojciech Gawrys (Vidar)
|