Data: 2002-01-27 13:26:12
Temat: Re: Gotowanie fasoli OT
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
napisał w wiadomości
news:d6365uc2h73htacgi5j8cuu9g991qu1h14@4ax.com...
>
> >Ja zawsze widzalam gotowanie fasoli w wodzie "starej", ale nie
wiem czy to
> >ma jakiekolwiek naukowe uzasadnienie. Moze Waldek bedzie
wiedzal, on
> >opanowal juz fizyke i chemie i inne nauki scisle w zastosowaniu
do
> >pichcenia...
> >Coz moze sie z fasoli wydzielac podczas moczenia ? Na pewno
chodzi o
> >skrocenie czasu gotowania (ba dlatego sie fasole moczy). Ale
czy to ma jakis
> >sens ?
> >
> >Ewcia
> >(zadumana)
>
>
> proponuje ZGODE! Odlac 1/2 wody z moczenia i dodac 1/2
swiezej..i
> wilk syty i owca cala
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
Mnie uczono od młodości, że wilk syty i owca w... ciąży
pozdr.Alex
|