Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net
!1.eu.feeder.erje.net!ecngs!testfeeder.ecngs.de!81.171.118.64.MISMATCH!peer04.f
r7!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!
unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Grochówka bez grochu...
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Reply-To: i...@g...pl
References: <1gp3ksv4f9f2f$.jy57v7svhfm7$.dlg@40tude.net>
<560ad3a7$0$22577$65785112@news.neostrada.pl>
<laakwaejpvpu$.1on9cnwimwurg.dlg@40tude.net>
<560d27bb$0$27509$65785112@news.neostrada.pl>
<1k0gu8zje5psc$.10gu3aiackda0$.dlg@40tude.net>
<56111c77$0$573$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<56164e6f$0$596$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<56178f5c$0$601$65785112@news.neostrada.pl>
Date: Fri, 9 Oct 2015 13:37:21 +0200
Message-ID: <14dp3zafhdkfj.t1hvrq4ekd6f$.dlg@40tude.net>
Lines: 46
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.31.161.38
X-Trace: 1444390641 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27507 83.31.161.38:6382
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
X-Received-Bytes: 2958
X-Received-Body-CRC: 2087021084
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:366356
Ukryj nagłówki
Dnia Fri, 9 Oct 2015 11:57:05 +0200, Trybun napisał(a):
> W dniu 2015-10-08 o 16:05, Ikselka pisze:
>> Dnia Thu, 8 Oct 2015 13:07:38 +0200, Trybun napisał(a):
>>
>>> W dniu 2015-10-04 o 17:08, Ikselka pisze:
>>>>> Chodziło mi o przyprawianie, generalnie te z śmietana przyprawia się w
>>>>> taki sam sposób a te bez śmietany w inny. Np. nie wyobrażam sobie
>>>>> ogórkowej, która w większości przypadków zawiera śmietanę, przyprawioną
>>>>> majerankiem.
>>>> Ja sobie wyobrażam barszcz biały zabielany śmietaną - bez majeranku ani
>>>> rusz 3-)
>>> Ale barszcz biały nie musi być zabielany śmietaną.. a na dodatek ja do
>>> tej zupy dodaję majeranku.
>> No ja też, przeciż napisąłam.
>
> Fakt.
>
>>> Ale Ty pewnie piszesz o barszczu 'domowym". A
>>> ja z takim jeszcze nie eksperymentatorem. Tylko ze sklepu "Barszcz Biały
>>> Winiary". ;-)
>> Żartujesz 3-)
>
> Nie, należy wziąć pod uwagę to że ja w kuchni dopiero niedawno
> zadebiutowałem. Raczej nie stworzyłbym nic lepszego od tego co mamy w
> torebce z napisem "Barszcz Biały Winiary".
Cóż, przecież kiedyś sama tak zaczynałam fkącu :-)
>
>>
>>>>> Natomiast nie bardzo widzę kapuśniak, grochową czy
>>>>> fasolówkę bez dodatku majeranku.
>>>> Kapuśniak z majerankiem? - e nieeeee...
>>> A dlaczego nie, dla mnie to podstawa przyprawiania. Do bigosu także nie
>>> żałuję majeranku.
>> No to widzisz, dla mnie kapucha z majerankiem ani rusz. Choć wiem, ze
>> majeranek znosi wzdęcia po kapusze :-)
>
> Raczej chodzi o walory smakowe. Na pewno w bigosie czegoś moim kubkom
> smakowym y brakowało gdyby nie był poświęcony majerankiem.
Ja po prpstu nie mam takiego przyzwyczajenia. Majeranek zabija mi smak
kapustki :-)
--
XL https://www.youtube.com/watch?v=wNcV_dHUHSs
|