Data: 2002-06-18 11:48:22
Temat: Re: Gruby spód do pizzy
Od: "Qwax" <...@...q>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Mam bowiem kilka pomysłów na rózne ciasta do pizzy, ale nie wiem co
Cię
> interesuje, bo nie wiem jak smakuje ten spód, o który Ci chodzi.
> Mogłabyc dokładniej to opisać?
No to może znasz na przepis na spód do pizzy, którą serwowano w latach
70 w Burgas (Bułgaria) kilkadziesiąt metrów od dworca w zaułku.
;-))))
A teraz opis wyglądu spodu (dla ułatwienia opisu - pieczony w foremce
o średnicy ok 30 cm wys.2.5cm z karbowanymi brzegami - Ciasto grubości
ok 2 cm o konsystencji dobrej bułki (dzisiaj już takich nie ma) cały
brzeg (ok 2cm nad foremką szerokości 2cm) chrupiący. W smaku - tego
się nie da opisać powiedzieć tylko można, że jadąc "tam" człowiek był
w stanie zjeść 3/4 pizzy wracając "z" 2.
Pozdrawiam
Qwax
|