Data: 2002-04-08 08:47:20
Temat: Re: Grzybiec - ciekawa potrawa
Od: "Mapet" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witaj!
Przepis bardzo ciekawy, ale ja mam jedno pytanie:
> 1. Nabrać grzybów suszonych dwa razy tyle ile się zmieści w złożonych
razem
> dłoniach.
> Grzyby należy potłuc ( połamać, zgnieść ale nie robić proszku!) na
kawałki.
> Ugotować w małej ilości wody tak aby grzyby "napiły" się tylko ale
jednocześnie
> nie przypaliły.
> 2. Pokroić na drobne kosteczki 4 rogaliki
> ( nie słodkie) albo odpowiedni kawałek weki i zalać kostki 1/2 litra
mleka. Po
> rozmoczeniu dobrze rozmieszać.
> 3. Do masy dodać:
> -4 jajka,
> -4 łyżki stołowe grysiku,
> -1 łyżkę stołową pokruszonego majeranku,
> -1 roztarty ząbek czosnku,
> -1 łyżeczkę do herbaty potłuczonego kminku,
a kiedy dodać grzyby? Nie zauważyłam, czy tego nie było? Bardzo fajny
przepis i jeślibym go spróbowała zrobić, to chciałabym zrobić wszystko
dobrze. Pozdrawiam!
Mapet
|